Wat heb je nodig?
- 1 kleine pastinaak
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 600 g pompoenvruchtvlees, in blokjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels kokosolie
- 600 ml groentebouillon
- 250 ml kokosroom ( het merk Kara is een mooie stevige room, o.a. te koop bij de toko )
Aan de slag!
-
- Fruit de ui, de peper en de pompoen in de kokosolie en voeg dan de pastinaak en de gehakte knoflook toe. Giet de groentebouillon erbij.
-
- Breng alles aan de kook en laat de soep op laag vuur 15 tot 20 minuten zacht koken.
-
- Pureer de soep.
- Breng de pompoensoep op smaak met zout en peper.
Afmaken!
-
- Verwarm de soep samen met de kokosroom (maak de soep niet te heet, want dan schift de kokosroom).
- Garneer met geraspte kokos.