Pompoensoep met kokosroom

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine pastinaak
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd 
  • 600 g pompoenvruchtvlees, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 eetlepels kokosolie 
  • 600 ml groentebouillon 
  • 250 ml kokosroom ( het merk Kara is een mooie stevige room, o.a. te koop bij de toko )

pompoensoep

Aan de slag!

    • Fruit de ui, de peper en de pompoen in de kokosolie en voeg dan de pastinaak en de gehakte knoflook toe. Giet de groentebouillon erbij.
    • Breng alles aan de kook en laat de soep op laag vuur 15 tot 20 minuten zacht koken.
    • Pureer de soep.
  • Breng de pompoensoep op smaak met zout en peper.

Afmaken!

    • Verwarm de soep samen met de kokosroom (maak de soep niet te heet, want dan schift de kokosroom).
  • Garneer met geraspte kokos.

Laat uw antwoord achter